Home » Blog » Inspiratie – Great Gatsby Bruiloft

Ik was al groot fan van Downton Abbey maar na het zien van de film The Great Gatsby weet ik het zeker. Wat had ik graag in die tijd geleefd! Wat een geweldige film; niet zozeer vanwege het verhaal maar vanwege de glitter and glamour. Genoeg inspiratie dus om blog over te schrijven.

Wat maakt een bruiloft een Great Gatsby Bruiloft?

Zoals ik al zei: het gaat om glitter en glamour. Normaal gesproken moet je uitkijken dat het niet too much is maar met ‘Gatsby Style’ kun je best ver gaan. Vooral veel goud, parels, diamanten en veren. Kaarsen in mooie kandelaars zorgen voor sfeervol licht, de champagne vloeit rijkelijk (het liefst in coupes in plaats van flutes) en op de dansvloer danst men de charleston.

Found on:

Found on: Bridal Guide, Pinterest, Pinterest, Parties 4 Ever en Hip Hip Gin Gin

Kleding
En naast de styling waar je je op kunt uitleven is er ook nog de kleding. De heren gaan gekleed in smoking en de dames in jurken bekleed met parels, glitters en veren. Accessoires als (parel)kettingen, handschoenen en hoofdbanden zijn onmisbaar om de look af te maken.

Found on:

Found on: Love My Dress, Sweet Southern Charm, Kiss The Bride en Love My Dress

Uitnodigingen
En dan zijn er ook nog de uitnodigingen en andere aanduidingen (menukaarten, bewegwijzering, gastenboek, etc) waar je met lettertypes een echte ‘Gatsby’ uitstraling kunt creëren. Onderstaande lettertypes kun je gratis downloaden , klik hier voor de link.

Found on: Benanna & Sam

Found on: Benanna & Sam

 Tip: combineer 2 of 3 lettertypes of gebruik één lettertype en varieer
met de lettergrootte om een speels effect te krijgen.

Found on:

Found on: Blush Wedding Blog, Pinterest en Pinterest

Monogram
Wat helemaal gaaf is: maak met de Gatsby Monogram Maker gepersonaliseerde monogrammen en maak zo servetten of give aways met de monogram van je gasten (of van jullie als bruidspaar). Probeer het maar eens, klik snel op de link.

Op mijn Pinterest pagina kun je nog meer inspiratie vinden om jullie Gatsby bruiloft te ontwerpen. Er zijn zoveel leuke dingen te vinden …

Veel plezier!

Groetjes Renske