Home » Blog » Inspiratie voor een gastenboek: een tijdcapsule

Tijdens een van mijn vele zoektochten op internet kwam ik dit geweldige idee voor het gastenboek tegen: maak samen met jullie gasten een ‘tijdcapsule’.

Hoe gaat dit in z’n werk? Vraag jullie gasten om op jullie trouwdag een (oude) foto mee te brengen die te maken heeft met jullie als bruidspaar. Het mag uiteraard ook een plaatje van internet zijn als het maar betrekking heeft op het bruidspaar. Alle foto’s gaan met een toelichting in een kist en vormen zo samen een naslagwerk voor de toekomst. Het is dan de bedoeling dat de kist 10 jaar gesloten blijft en op de 10e trouwdag mag de kist worden geopend.

Found on: etsy.com

Found on: etsy.com

Kaartjes

De toelichting kan door de gasten worden geschreven op de trouwdag zelf. Je kunt de kaartjes met vragen ook vooraf doorsturen naar de gasten, dan kan er vooraf worden nagedacht over de antwoorden. Zelf zou ik de kaartjes neerleggen op de receptietafel. Want omdat de gasten de vragen vooraf niet hebben gezien zijn de antwoorden spontaner en daarnaast kunnen de gasten de kaartjes thuis niet vergeten.

Leg voorgedrukte kaarten dus klaar op de receptietafel, samen met de kist waar de kaarten samen met de foto’s  in mogen. Op de kaarten staan vragen die verdeeld zijn in 3 categorieën:

  1. Terugblik: vertel iets meer over de foto. Waarom heb je deze meegebracht? Wat is je herinnering bij deze foto?
  2. Heden: wat was je mooiste herinnering aan deze bruiloft?
  3. Blik vooruit: hoe zit het bruidspaar er over 10 jaar bij? (waar woont het bruidspaar, hebben ze kinderen en zo ja, hoeveel, etc)

De vragen in categorie 3 kun je zelf verder verzinnen en aanpassen op jullie situatie.

Found on: elizabethannedesigns.com

Found on: elizabethannedesigns.com

Extra

Als extraatje kun je ook nog een krant van jullie trouwdag in de kist doen. Dan is het naslagwerk in de kist helemaal compleet.

Op deze manier hebben jullie echt een herinnering voor later, jullie persoonlijke gastenboek!

Veel plezier met plannen en organiseren! Hulp nodig? Neem gerust contact op.

 


Header found on: bindingbee.com