Home » Blog » Inspiratie – Vintage Trouwkaarten

Tegenwoordig kun zijn er zulke leuke en bijzondere trouwkaarten te verkrijgen. Je bent allang niet meer gedwongen om te kiezen voor een standaard kaart van de drukkerij. Vintage is vandaag de dag een veel genoemde stijl voor bruiloften. Er zijn dan ook steeds meer aanbieders vintage trouwkaarten  te vinden. Zo kwam ik via verschillende kanalen op social media terecht bij Pimpelmees.

Zij hebben een reeks kaarten waar jullie in vintage-stijl je trouwdag mee kunnen aankondigen. Je kunt kiezen voor kaarten zonder foto, maar hebben jullie een mooie foto van jezelf als gelukkig bruidspaar dan kun je ook kiezen voor een kaart met deze foto. De vogeltjes, hartjes en pasteltinten maken de kaarten rustig en rustiek.

Fotodcredit: Pimpelmees

De vrolijke vintage trouwkaarten van Pimpelmees (Fotodcredit: Pimpelmees)

Een andere aanbieder van geweldige vintage kaarten is Weddingdesigns. Grappig is om te zien dat de stijl van hun vintage-kaarten weer heel anders is dan die van Pimpelmees. Zo zie je maar dat vintage voor iedereen weer een andere invulling kent. Het assortiment van Weddingdesigns is breed met kaarten in verschillende kleuren en maten en met verschillende lettertypen.

Fotocredit: Weddingdesigns

De stijlvolle vintage trouwkaarten van Weddingdesigns (Fotocredit: Weddingdesigns)

En wat als er nu niet echt iets bij zit waar jullie het helemaal over eens zijn? Waarom vragen jullie niet of een drukker, ontwerper of fotograaf een kaart voor jullie kan ontwerpen? Een kaart die echt helemaal bij jullie past.

Zo heeft fotograaf Ralf Czogallik van Eppel fotografie deze mooie kaarten ontworpen. Hij gebruikte daarvoor de foto’s die hij van het bruidspaar heeft gemaakt tijdens een loveshoot. Zo werd dit een hele persoonlijke Save The Date kaart.

Fotocredit: Eppel Fotografie

Je eigen unieke vintage trouwkaart (Fotocredit: Eppel Fotografie)

Er is dus zoveel mogelijk. Neem dus geen genoegen met een kaart die jullie ‘wel aardig’  vinden. Bedenk wat jullie stijl is: wat past bij jullie als bruidspaar en wat past bij jullie bruiloft? Want de uitnodiging is de eerste kennismaking van de gasten met jullie trouwdag. Een trouwkaart zegt iets over wat zij kunnen verwachten van de (stijl van jullie) trouwdag.

Veel plezier met zoeken en/of ontwerpen!

Groetjes Renske

Header: Invitation Only (via Etsy.com)