Home » RenskEvents

Fotocredit: Damon Pijlman

Fotocredit: Damon Pijlman

Enthousiast, creatief en gedreven zijn woorden die op mij van toepassing zijn. Naast mijn passie voor plannen en organiseren houd ik van koken en wijn, gezellig samen zijn met vrienden en familie, spullen met een verhaal, foto’s en Do It Yourself (DIY) ideeën.

Zolang als ik me kan herinneren ben ik in de familie- en vriendenkring altijd degene die het voortouw neemt bij het organiseren van etentjes, feestjes en uitjes. En toen ik na een rondreis in Australië terugkeerde in Nederland en ging solliciteren, vroeg iemand wat ik leuk vond om te doen.  Terugdenkend aan mijn rondreis, realiseerde ik dat ik het meest ‘gelukkig en voldaan’ was op de moment dat ik mijn verdere route aan het uitstippelen was. Uren was ik daar mee zoet!

Alsof het zo moest zijn, vond ik een baan waarbij ik opleidingen, congressen en informatiebijeenkomsten mocht organiseren. Mijn eerste ervaring met bruiloften kwam later, toen ik door één van mijn beste vriendinnen werd gevraagd als ceremoniemeester bij haar huwelijk. Het was hard werken maar ik vond het zo leuk om te doen. Dat was het moment dat ik besloot dat ik hier meer mee wilde doen en besloot ik een opleiding tot weddingplanner te volgen. Later bedacht ik me pas dat het niet zozeer was dat ik weddingplanner wilde worden; dat was ik eigenlijk al…

Als weddingplanner help ik bruidsparen bij het ontwerpen en de organisatie van hun bruiloft zodat ze niet alleen een bijzondere en persoonlijke bruiloft hebben maar ook dat zij daar onbezorgd van kunnen genieten, zowel van de trouwdag zelf als van de voorbereidingen. Waarom? Het organiseren van een bruiloft is zo leuk om te doen maar helaas heb ik gemerkt dat bruidsparen dit niet altijd zo ervaren. Vaak hoor ik bruiden en gommen (achteraf) zeggen dat het toch wel erg veel werk was en dat ze niet echt hebben kunnen genieten.

Veel bruidsparen worden verrast door de hoeveelheid details die moeten worden geregeld en de tijd dat dit allemaal kost. Minder voor de hand liggende vragen als ‘waar slapen jullie als bruid en bruidegom’? (samen of op aparte adressen), ‘waar zien jullie elkaar voor het eerst’? (haalt de bruidegom de bruid op of zien jullie elkaar in het gemeentehuis?) en ‘wel of geen receptie’? zijn details waar jullie over na moeten denken. En als alles dan is geregeld, dan moeten jullie op de trouwdag zelf alles uit handen geven aan een ceremoniemeester die jullie dat toevertrouwen….

Als weddingplanner weet ik waar ik op moet letten, zowel bij de voorbereidingen als op de trouwdag zelf. Door gebruik te maken van mijn kennis en ervaring hoeven jullie ook niet opnieuw het wiel uit te vinden. Daarnaast geeft het een fijn gevoel te weten dat een professional zorgt dat jullie trouwdag voorspoedig verloopt. Niet alleen voor jullie maar ook voor de gasten; zo hoeven jullie vrienden of familie niet te belasten met de rol van ceremoniemeester.

En dat ik goed ben in organiseren is één maar ik vind het ook écht leuk om feestelijke aangelegenheden uit te denken en in detail te regelen. Ik kan daarin al mijn organisatorische en creatieve energie kwijt. Ik kan uren doorbrengen op het internet voor inspiratie, op zoek naar originele (styling)ideeën, bijzondere locaties en nieuwe leveranciers. De grootste voldoening krijg ik wanneer een bruidspaar onbezorgd van hun trouwdag heeft kunnen genieten en achteraf blij is, dat ze me hebben gevraagd te helpen.

Dus doe jezelf (en mij :)) een plezier, en huur me in als jullie weddingplanner.

vriendelijke groet,
Renske

 

Wat nog leuk en handig is om te weten:

  • In 2012 ben ik zelf getrouwd, dus ik weet zelf ook hoe leuk en spannend het allemaal is!
  • Om mijn diensten als weddingplanner professioneel aan te bieden heb ik de opleiding tot Weddingplanner bij de BWPN en de opleiding Evenementenorganisatie (LOI) gevolgd.
  • Soms assisteer ik Weddingplanner Het Bruidsmeisje bij haar bruiloften. Dat is gezellig en leuk maar ook erg leerzaam; ik leer veel van Vivian.

Wat anderen over mij zeggen:

Op de trouwdag hebben we zo’n beetje alles uit handen gegeven aan Renske. De dag is perfect verlopen. Sterker nog, we hebben ontzettend veel enthousiaste reacties gehad van onze gasten. Renske heeft goed voor ons en voor onze gasten gezorgd en ontzettend veel bijgedragen aan de mooiste dag van ons leven – Stéphanie & André

We zijn uitermate tevreden met de deskundige ondersteuning die je ons, op een ongedwongen en persoonlijke wijze, in de voorbereiding en tijdens de dag zelf hebt gegeven – Y&J

Our wedding itself was just as we have imagined it and the best of all was that we and our families could fully enjoy it without worrying about anything. We are very grateful to them (Renske & Vivian) for helping us to make it beautiful. It’s only a shame that we are not planning anymore weddings as it was a pleasure to work with them – Olga & Eduard

Hoe kan ik jullie verder helpen?

  • Willen jullie alleen op weg worden geholpen? Bijvoorbeeld met het opstellen van het draaiboek en suggesties voor leveranciers? vraag dan een weddingconsult aan.
  • Willen jullie graag zelf alles regelen maar liever niemand van de familie of vrienden belasten met de taak van ceremoniemeester? Huur mij dan in als ceremoniemeester.
  • Hebben jullie meer hulp nodig en willen jullie graag hulp voor het organiseren van de gehele bruiloft? dan gaan we van A tot Z weddingplannen.