Home » Blog » Oliebollen, champagne en vuurwerk: trouwen met Oud & Nieuw

Met het nieuwe jaar in zicht hier op de valreep nog een blog. En dan natuurlijk met voor de hand liggende inspiratie: trouwen met Oud & Nieuw.

De meeste bruidsparen kiezen voor een trouwdag in het voorjaar of de zomer. Maar waarom niet op zo’n mooie en bijzondere dag als de laatste (of eerste) dag van het jaar? Deze dag van het jaar heeft iets magisch met al het vuurwerk en iedereen is in feestelijke stemming. Daarnaast hebben de meeste mensen op 31 december en 1 januari een vrije dag van het werk, dus het kost de gasten geen extra dagen vrij. Dus ook voor buitenlandse gasten is het makkelijker om over te komen.

Hieronder enkele tips om van een bruiloft op 31 december echt een Oud & Nieuw bruiloft te maken:

Locatie
Kies een locatie waar je vuurwerk mag afsteken of waar je een mooi uitzicht hebt. Bijvoorbeeld een hoog hotel met een feestzaal in het penthouse. Handige bijkomstigheid is dat jullie dan met alle gasten in het hotel kunnen blijven overnachten.

Fotocredit:Sassen en Verstraten

Het Inntel Hotel in Rotterdam heeft een feestzaal op de 16e etage met panorama uitzicht over de Maas en de Erasmusbrug. (Fotocredit: Sassen en Verstraaten Fotografie)

Vuurwerk
In navolging van de locatie: vuurwerk mag natuurlijk niet ontbreken op zo een bruiloft. Als jullie een locatie hebben met een mooi uitzicht hoeven jullie zelf dus geen grote vuurwerkshow te regelen. Daarnaast zijn sterretjes geschikt voor groot en klein en hebben een leuk effect, ook op foto’s. IJsfonteinen voor in het dessert of op de taart zijn ook een mogelijkheid.

Champagne, prosecco of andere bubbels
En uiteraard wordt er op deze bruiloft bubbels geschonken! Voor een groots effect kun je een champagnetoren laten opbouwen, laat mooie champagne-cocktails mixen door een echte bartender of huur een butler in die rondloopt met de champagneflessen en uitschenkt bij de gasten.

Found on:

Found on: newportweddingglam.com, housetohome.co.uk, trouwen-bruiloft.nl, thuisafgehaald.nl, gathertogetherevents.com en elizabethannedesign.com

Andere ideeën

  • Voor het kleurenthema kom je al snel terecht bij wit en zwart in combinatie met goud of zilver. Maar ook paars of roze combineren goed.
  • Dresscode: black tie dus mannen in smoking en vrouwen in een lange of korte avondjurk.
  • Trouw rond 00.00 uur. Wanneer dat niet mogelijk is in de gemeente waar jullie trouwen, denk dan eens aan een aparte ceremonie met behulp van een BABS of ceremoniespreker.
  • Voor een Nederlands tintje kunnen jullie natuurlijk oliebollen serveren als alternatief voor de bruidstaart.
  • Leg voor de gasten feestelijke hoedjes, roltoeters en party poppers klaar. Tip: gebruik een roltoeter als corsage.
  • Voor het gastenboek: een grote foto of canvas met een ‘vuurwerk’ foto (bijvoorbeeld van Times Square, de Eiffel toren of andere locatie die voor jullie bijzonder is – met vuurwerk op de achtergrond) en laat daar de gasten met een zilveren stift een boodschap op schrijven.

Genoeg ideeën om van toch al zo’n bijzondere dag nog een groter feest te maken!

Veel plezier met organiseren en mochten jullie hulp willen hebben, neem gerust contact op.

 

 Header found on: ecards.co.uk