Home » Blog » Fotograaf – Trouwfoto’s kunnen anders

Vroeger was het heel gebruikelijk om te poseren op trouwfoto’s. Een foto met de ouders, met opa en oma, nog een met de ouders en broers en zussen en ga zo maar door. Door de jaren heen is er veel veranderd. Poseren gebeurt nog steeds maar het is steeds gebruikelijker om de fotograaf foto’s te laten maken van de ‘dingen zoals ze gebeuren’. Spontane fotografie.

Beelden spreken voor zich
Een van de voordelen hiervan is dat er niet ‘gemaakt’ hoeft te worden gelachen. De mooiste lach is immers een spontane lach, toch? En alles wat er gebeurt is echt, het is niet in scene gezet. Dit levert mooie, frisse en pure foto’s op. En daardoor soms ook hele grappige, onverwachte foto’s.

Fotocredit: Imagine Fotografie

Fotocredit: Imagine Fotografie

Pieter van Lierop van Imagine Fotografie is één van die fotografen die thuis is in de documentaire fotografie (of spontane fotografie zoals ik het noem). Het resultaat van zijn werkwijze? Een fotojournalistieke trouwreportage, die een mooi en echt beeld geeft van jullie huwelijksdag. De beelden spreken voor zich.  Doordat hij op geen enkele wijze de rol van regisseur op zich neem, is er een ontspannen sfeer.

Fotocredit: Imagine Fotografie

Fotocredit: Imagine Fotografie

Een combinatie tussen ‘spontane fotografie’ en enkele ‘statiefoto’s’ kan uiteraard ook maar weet ook dat poseren dus geen verplichting is! Als jullie je daar niet prettig bij voelen, doe het dan zeker niet.

Fotocredit: Imagine Fotografie

Fotocredit: Imagine Fotografie

Money well spent
De foto’s zijn een van de belangrijkste onderdelen van een bruiloft. Het zijn herinneringen die je maar één keer kunt vastleggen.  Deze bijzondere momenten kun je niet zo maar weer over doen. Ik adviseer bruidsparen dan ook altijd goed na te denken over welke fotograaf ze gaan vragen.

Uit recent onderzoek onder Amerikaanse bruiden bleek dat 21% van de bruidsparen achteraf liever meer had uitgegeven aan een (betere) fotograaf.

En dit betekent niet dat je gelijk de duurste fotograaf moet inhuren of dat je op prijs moet selecteren. Duur is niet per definitie beter en dan hebben we het nog eens over de verschillende stijlen die de verschillende fotografen hebben. Kies een fotograaf die qua stijl én budget bij jullie past. En als je iets meer moet betalen voor de fotograaf die jullie echt heel graag willen hebben… Denk er goed over na en kijk of je ruimte kunt maken in het budget door op een andere post te besparen. Mooie trouwfoto’s zijn in ieder geval de investering waard!

Veel plezier met het uitzoeken van jullie fotograaf. En als jullie meer tips willen, neem gerust contact op.

Groetjes Renske